Hyönteissyöjäkasveja ja bonsaimäntyjä

Tukholman puutarhamessuilla yllätyin iloisesti Ruotsin vapaa-ajan viljelyn liiton (FOR Fritidsodlingens riksförbund) messualueesta, jossa yli 30 näytteilleasettajaa antoivat kävijöille neuvontaa sekä myivät taimia ja kaikenlaisia tykötarpeita. Edustettuina olivat omat yhdistykset mm. daalioiden, alppiruusujen, palmujen, kaktusten ja ruusujen harrastajille.

Hauska kuriositeetti oli ’Skandinaviska sällskapet för insektätande växter’. Yhdistys on omistautunut erilaisten hyönteissyöjäkasvien viljelemiselle ja tutkimiselle. Vastaavanlaista yhdistystä ei taida omasta maastamme löytyä, mutta yliopistojen kasvitieteen laitokset ovat myös tästä kasvien ryhmästä hyvin perillä. Kannattaa siis käydä kasvitieteellisissä puutarhoissa bongaamassa vihreitä hyönteissyöjiä.

 

Hurmaava uusi tuttavuus oli myös ’Svenska Bonsaisällskapet’, jonka meikäläinen vastine lienee Bonsai-seura Kitabi Finland.

Mänty (Pinus sylvestris), pihlaja (Sorbus aucuparia), pelargoni (Pelargonium) tai kuunlilja (Hosta) eivät ole sellaisia kasveja, jotka lonkalta tulisivat mieleen kun puhutaan ruukkupuista. Mutta eihän tuota harrastusta rajoita mikään muu kuin oma mielikuvitus!

Hyviä vinkkejä ja neuvoja bonsaista innostuvalle löytyy Suomalaisen bonsai-yhteisön foorumilta.

One Response to “Hyönteissyöjäkasveja ja bonsaimäntyjä”

  1. Minna sanoo:

    Voi että tuo pelargonibonsai on upea! En olisi kyllä osannut edes ajatella, että se taipuu myös bonsaiksi. Enkä kyllä kuunliljaakaan. Mutta tuon pelargonibonsain voisin ottaa kotiin! Ja ajattelepas miltä se näyttää kun on kukinnan aika…

Leave a Reply