Onnea satavuotiaalle!

Sanotaan, että ”nuorena vitsa väännettävä”. Omalta osaltani se vääntäminen joka tapahtui 1970-luvulla kantoi hedelmää 2010-luvulla aikuisiän alanvaihdon muodossa. Sadan vuoden aikana tuhannet muut nuoret vitsat ovat saaneet osallistua samaan vääntämiseen – nimittäin koulukasvitarhatoimintaan.

Helsingin ensimmäinen koulukasvitarha perustettiin vuonna 1912, ja tällä viikolla juhlitaan toiminnan sataa vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tullaan julkaisemaan historiikki, joka sisältää tarinoita ja muistoja vuosien varrelta – kirjoittajina mukana olleet.

Kasvatus-lehdessä 1/2012 julkaistiin mielenkiintoinen kirjoitus koulukasvitarhatoiminnan satavuotisesta taipaleesta. Suosittelen lämpimästi tutustumista tämän sangen heikosti tunnetun, mutta erittäin upean toiminnan vaiheisiin – kaupunkiviljelyä parhaimmillaan!

Nykyisin kasvitarhatoiminnasta vastaa Lasten ja nuorten puutarhayhdistys. Yhdistys on hyvin aktiivinen ja järjestää runsaasti erilaista toimintaa. Yhdistyksellä on myös blogi, jossa kirjoittajat kertovat kasvitarhan elämästä omasta näkökulmastaan.

Onnea satavuotiaalle toiminnalle, ja yhdistykselle menestystä vähintään seuraavalle sadalle vuodelle!

 

Toukokuussa Kumpulassa oli vielä hiljaista…

Leave a Reply