On taas Se aika vuodesta…

Helsingissä päivä on pidentynyt lähes puoli tuntia talvipäivänseisauksesta. Kuukauden päästä päivällä on täällä mittaa jo yli kahdeksan ja puoli tuntia. Sieltä se tulee – hitaasti, mutta varmasti – KEVÄT. Vuoden ensimmäisellä viikolla postiluukusta tipahtivat ensimmäiset siemenluettelot. Nyt on siis oiva ajankohta istahtaa alas pohtimaan mitä kaikkea kivaa sitä seuraavalla kasvukaudella viljelisi.

Oma ehdoton suosikkini on Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelo. Siemenluetteloksi se näyttää karulta, kun ei koreile nelivärikuvilla eikä kikkaile uusimmilla hybridilajkkeilla. Mutta luettelo on kerrassaan tuhti tietopaketti, jossa kerrotaan jotakin jokaisen kasvin historiasta sekä sen viljelystä ja käytöstä. Selailen omaani joka vuosi koirankorville.

Vuoden 2013 siemenluettelo on jo 20. jonka vuonna 1978 perustettu Hyötykasviyhdistys julkaisee. Luettelossa on runsaasti luonnonmukaisesti tuotettuja siemeniä – selkeästi merkittynä. Tänäkin vuonna mukana on paljon uutuuksia, ja monet niistä ovat ruukkuviljelyyn sopivia, eli kerrassaan oivia parvekeviljelyyn.

Harmikseni huomasin, että Hyötykasviyhdistyksen kotisivulle tätä uusinta luetteloa ei ole vielä päivitetty, mutta kyllä se sinne ajallaan tulee. Eikä verkkokaupassa ole vielä tilattavana uutuustuotteita… 🙁

Jäsenille luettelo on jo postitettu, joten jos haluat oman luettelon hipelöitäväksi, niin kannattaa liittyä Hyötykasviyhdistyksen jäseneksi. Jäsenmaksu on tälle vuodelle 27 € ja se sisältää neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Pähkylä-lehden (+ siemenluettelon). Jäsenet saavat myös reippaanlaisen alennuksen Kotipuutarha-lehden kestotilauksen vuosimaksusta.

Leave a Reply