Messupohdintoja

Kevätmessut on messuiltu. Lukuisat siemenpussit, taimet, sipulit ja hanskat ovat löytäneet tiensä puutarhoihin. Ideoita etsineet löysivät toivottavasti hakemansa.

Minulle messujen yleisvaikutelma oli jotenkin sekava. Kovasti kaipaisin Kevätpuutarhamessuille samaa järjestelmällisyyttä, joka toteutuu Tukholman Nordiska trädgårdar –messuilla. Siellä on omat selkeät alueensa puutarha-alan eri tuoteryhmille – esimerkiksi alan kirjoja himoitsevan on helppo jättää kirja-alue viimeiseksi, ettei tarvitse kanniskella painavia opuksia kierrellessään. Ja työkaluja etsivä löytää kaikki niitä tarjoavat yhdestä paikasta. Tosin työkaluja oli meikäläisillä messuilla esillä tänä vuonna yllättävän vähän!

Mutta ehkä Kevätpuutarhamessujen kovin hitti on nimenomaan siemenet ja taimet. Niiden myyntipisteiden ympärillä oli kova kuhina jo ensimmäisestä messupäivästä alkaen, ja kokeneimmat messukonkarit olivat varustautuneet kauppakärryillä, joihin saivat sullottua runsaat ostoksensa.

P1000364

Messujen yleiskoristelualueella esiteltiin teemapuutarhoja maailmalta. Puutarhoihin oli valittu Suomen oloihin sopivia kasveja, ja kenties siksi lopputulos oli mielestäni hieman mitäänsanomaton. Ilman kylttejä ja koristelualueen karttaa en olisi heti osannut arvata missä päin maailmaa kulloinkin olin. Ja hieman ihmettelin miksi ’Italialaisessa ruukkupuutarhassa’ ei osunut silmään ensimmäistäkään ruukkua…

P1000383

Yksi teemapuutarhoista oli kuitenkin todella onnistunut. ’Espanjalaisen Taidepuutarhan’ mosaiikkiruukut veivät kyllä väistämättä ajatukset Antonio Gaudin luomuksiin!

P1000368

Malliparvekkeet kuuluvat messuperinteisiin. Tänäkin vuonna messuvieraat saivat äänestää omaa suosikkiaan kahdeksasta parvekkeesta, joissa yksityiskohdista ei oltu säästelty. Useammalle malliparvekkeelle oli sijoitettu grilli tai kuohuviinipullo – ”täällä rentoudutaan” –hengessä. Kauniitahan nuo parvekkeet olivat, mutta ihan kaikki suunnittelijat eivät olleet loppuun asti miettineet mikä toimii parvekkeella ja mikä ei. Parveke on kuitenkin ulkotila, ja lasittamattomana erityisen altis sään vaihteluille – niin kaatosateelle kun paahtavalle paisteellekin.

P1000398

P1000402

P1000407

Messuilla esitellään perinteisesti myös uutuustuotteita. Yksi uutuustuote hurmasi – taidan hankkia Luminum® Green –vihervaunun. Talvella kasvatan siinä yrttejä, jotka pysyvät hengissä integroitujen kasvivalaisimien ansiosta ja keväällä saan oivaa lisätilaa taimikasvatukseen. Vihervaunun voi pyörien ansiosta siirtää kesällä ulos, ja jos taimet kasvavat korkeiksi, niin voi ottaa välihyllyn pois. Jos ei ole tilaa vaunulle, niin löytyy myös pienempi malli sijoitettavaksi pöydälle tai seinälle. Nokkela keksintö kaiken kaikkiaan, ja ihan kivan näköinen!

P1000365P1000366

 

Jos Kevätmessut menivät ohi tai jäi jano lisämessuilulle, niin vielä on muutama vaihtoehto tälle keväälle:

Leave a Reply