Vihreitä kattoja ja leikkipaikkakivaa

Loppuviikosta Messukeskuksen nurkilla on vipinää, kun siellä järjestetään seitsemän samanaikaista ammattitapahtumaa. Oma kiinnostuksen kohteeni oli Vihertek, eli ympäristösuunnittelun, -rakentamisen ja -hoidon vuosittainen ammattitapahtuma.

Viheralan ammattitapahtumalla on monta hyvää puolta. Siellä esitellään jo näin syksyllä uutuuksia, joita voi hyödyntää seuraavalla viherkaudella – ehtii sulatella ja hankkia lisätietoja, eikä joudu heittäytymään suin päin uutuuksien vietäväksi. Lisäksi siellä ei ole kamalaa tungosta, eikä siellä myydä kurkkujen muotoilulaitteita tai muitakaan viheralaan kuulumattomia hilavitkuttimia.

Axxell Överbyn sovellus maksaruohomatosta.

Axxell Överbyn sovellus maksaruohomatosta

Vihertekin yhteydessä järjestetään useita alan seminaareja. Torstaina ohjelmassa on mm. viherkattoseminaari, ja viherkatot olivat myös oivasti esillä näytteilleasettajien toimesta. Mieltäni lämmittää kovasti se, että turha hypetys viherkattojen ympärillä tuntuu nyt hieman laantuneen. Esiin nostetaan selvästi entistä enemmän niiden ekologisia ja taloudellisia hyötyjä, ja kauneusarvot ovat ikään kuin jääneet sivuosaan. Mutta ovathan ne kauniita(kin) – sitä en kiellä!

Viherkaton anatomia

Viherkaton anatomia

Kalteva katto tarvitsee jykevämmät alusrakenteet

Kalteva katto tarvitsee jykevämmät alusrakenteet

Mielenkiinnolla seuraan miten Helsingin kaupunginvaltuuston toukokuussa hyväksymä aloite viherkattostrategian laatimisesta etenee. Jo nyt suunnitellaan kovasti viherkattoja, kattoterasseja ja viljelyksiä Keski-Pasilaan nousevalle uudelle asuin- ja työpaikka-alueelle, jonka rakentamisen pitäisi alkaa parin vuoden päästä.

Toivottavasti uudelle alueelle rakennetaan myös superkiva leikkipaikka lapsille. Jos minä saisin päättää, niin käyttäisin leikkipaikan alustana kerrassaan hurmaavaa messulöytöä – Childsplay turvatekonurmea. Käytettävissä olisi laaja ja iloinen väriskaala, ja alustaan voisi upottaa valmiita kuvia vaikka traktorista ja maatilan eläimistä. Harmi ettei pienelle messuosastolle mahtunut esimerkkejä niistä…

(kuvat: Nottssport.com)

(kuvat: Nottssport.com)

Tai jos haluttaisiin luontoon uppoava leikkipaikka, niin suosittelisin Lappsetin uutta leikkivälinesarjaa Flora. Sarjan tuotteet näyttävät siltä kuin liikkuisi metsässä – ja lisää kaikenlaista on tulossa, jahka muutkin messukävijät kertovat mielipiteensä siitä millä ja miten sarjaa pitäisi täydentää.

Flora kiipeilyteline messuolosuhteissa

Flora kiipeilyteline messuolosuhteissa

Kotipihoihin harvemmin laitetaan tekoturvanurmea ja isohkoja leikkivälineitä koska leikkijät kasvavat nopeasti, ja perheen teini tuskin kaipaa kiipeilytelinettä. Mutta miksiköhän pihoille harvemmin toivotaan koko perheen yhteistä ”leikkitelinettä”? Tarjolla on runsaasti nimenomaan ulkokäyttöön tarkoitettuja kuntoiluvälineitä, joita koko perhe voisi käyttää – jokainen tavallaan. Vaihtoehtoja löytyy pieneenkin pihaan, ja uskon että niistä olisi pidempiaikaista iloa ja hyötyä kuin trampoliinista…

Leave a Reply