Päiväni kisällinä

Olen aina rakastanut kukkia – kaikenlaisia sellaisia: pieniä ja vaatimattomia luonnonkukkia; isoja ja näyttäviä puutarhojen komistuksia; yksinkertaisia, kerrottuja, valkoisia, sinisiä, punaisia, keltaisia,… Varmaankin siksi minusta juhlat ilman kukkia ovat kuin letut ilman hilloa: hyvää, mutta se jokin, joka tekee hyvästä taivaallisen herkun, puuttuu.

Rakkaat ystäväni päättivät järjestää talvihäät. Halusin auttaa heitä löytämään floristin, joka loihtisi juuri sen oikean ja pariskunnan näköisen tunnelman, jonka he häihinsä ja hääpaikkaansa haluavat. Etsimään ei tarvinnut lähteä, koska tiesin, että hyvä ystäväni Minna on juuri oikea henkilö tähän vaativaan tehtävään!

Minna Penttala on huippuluokan floristi, jonka hurmaaviin töihin voi tutustua esimerkiksi hänen yrityksen – Penttala Floral Designin – blogissa. PFD on myös tehnyt hääkukkaoppaan, jonka voi tilata veloituksetta kotisivujen kautta.

Vaikka suosittelun lähtökohtana ehdottomasti oli tarjota hääparille vain parasta, niin kieltämättä oli myös pieni vasikka ojassa. Toivoin, että pääsisin auttamaan ammattilaista, ja samalla oppimaan kaikenlaista uutta. Teen toki kimppuja ja asetelmia – ainakin kotitarpeeksi – mutta osaamiseni ei ole lähelläkään hääjuhlan edellyttämää tasoa. Floristin työ on hienomotoriikkaa, kun taas minä viheraluepuutarhurina useimmiten tartun järeisiin työkaluihin. Eläköön se ”pieni” ero!

Kaksi päivää ennen häitä astuin kisällin rooliin, ja autoin Minnaa tekemään häiden pöytäkoristeet sekä valmistelemaan yhtä aika mieletöntä juttua (jota en halua näin ennen häitä paljastaa…). Oli kerrassaan hieno ja erittäin opettavainen päivä!

Koristeisiin tarvitaan kukkia…

P1020570

… ja asetelmapohjia.

P1020572

Mestari työn touhussa.

P1020577

Nyt valmiina on koristeiden vihreä pohja.

P1020579

Lisätään vihreän sekaan vähän kukkia…

P1020580

… ja lisää kukkia …

… niin saadaan jo viittä vaille valmista.

Ja sitten ryhdytään valmistelemaan ”juttua”…

Huomenna, päivää ennen häitä, Minna uurastaa hääkimpun ja vieheiden parissa. Lauantaina hän kuljettaa kaikki kukat hääpaikalle, jossa vielä työstää ja viimeistelee sekä asettelee kaiken paikoilleen, jotta kaikki olisi juuri niin kun hääparin kanssa suunniteltiin. Vaikka työ kukkien parissa vaatii hienomotoriikka, niin kyllä floristin työ edellyttää myös aimo annosta logistiikkaosaamista. Ja itse asiassa siinä yhdistyvät hyvän floristin ja hyvän viheraluepuutarhurin osaamisvaatimukset.

Lauantaina kisälli avustaa mestaria viimeistelyssä. Sen jälkeen hän pukeutuu juhlakolttuun, ja tekee parhaansa ettei höpöttele kaikille juhlavieraille että ”olen ollut vähän auttamassa näiden pöytäkoristeiden tekemisessä”… Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu!

Lauantain hääparille – jo nyt: GRATTIS KÄRA C & W !!!

Ja vinkki sinulle, jota jäi hatuttamaan ettei tämän tarinan kuvissa ollut mitään lopullisen valmista: seuraa PFD:n blogia…

 

Lisäys häiden jälkeen: Tällaista tuli!

 

 

Leave a Reply