Laulattaa

Ain laulain työtäs tee’  oli Lumikin seitsemän kääpiön ohje sille, miten saada hommat luistamaan sujuvammin. Oman versionsa tuosta rallatuksesta ovat tehneet myös Uuno Turhapuron kaverit.

 

Olen etuoikeutettu, kun saan tehdä töitä ulkona. Kun kevätaurinko lämmittää niskaa tai melkein sokaisee, niin on helppo ryhtyä rallattelemaan. Mikä sopisi puutarhurille paremmin kuin laulut, joissa puhutaan kasveista? Ja niitähän on niin paljon, ettei tarvitse samaa ”levyä” pyörittää koko päivää!

Kevättunnelmaan pääsee mukavasti hyräilemällä Uudenmaan maakuntakukalle – valkovuokolle (Anemone nemorosa) – omistettua laulua.

 

Jos meinaa tulla hiki ja tekisi mieli riisua takki, niin voi muistuttaa itseään kevätsään petollisuudesta lapsuuden laululla. Sinivuokot (Hepatica nobilis) eivät vilustu, mutta lasten (ja puutarhureiden) on vielä syytä pitää kengät ja sukat jalassa…

 

Kevät on tänä vuonna ollut niin lämmin, että tulppaanien alut jo kurkkivat maasta. Pihatöitä tehdessä voi unelmoida matkasta Keukenhofiin ja pyörähdellä lämpimikseen Iloisen Amsterdamin tahtiin.

 

Ruusuja leikatessa eteen tulee jo valinnan vaikeus, koska ruusu lienee se kasvi josta on tehty kaikista eniten lauluja. Väreissä löytyy omansa ainakin tulipunaisille (Tulipunaruusut), punaiselle (Ruusu on punainen), keltaiselle (Preerian keltainen ruusu) ja mustalle (Musta ruusu). Oodin voi lurauttaa myös Villiruusulle, Orjanruusulle tai vaikka miljoonalle ruusulle. Jos mukaan haluaa jalometallia, voi ruusut asettaa hopeamaljaan.

Jos on hieman epävarma leikkaamisen lopputuloksesta, on tämä laulu kenties hyvä valinta.

 

Kesäkukkia istuttaessa voi hieman herkistellä…

 

… tai jos liikuttuu liikaa äidin sokeudesta, niin voi heittäytyä keväthuumaan Anttilan kera.

 

Rikkaruohoista ei ole lauluja kirjoitettu, vaikka juuri niiden kitkemiseen tarvittaisiin jotakin potkukasta laulettavaa. Paremman puutteessa voi ottaa avuksi maitohorsman (Epilobium angustifolium).

 

Laulellen työt puutarhassa tai pihalla sujuvat leikiten – riippumatta siitä tekeekö niitä työkseen tai harrastuksena. Ja syksyllekin  on ihan oma ohjelmistonsa.

Hyvä mieli on yhtä tärkeä asia kun hyvä työergonomia!

Ja unelmoidakin saa – vaikka raparperitaivaasta…

Leave a Reply