Tulipa taas messuiltua

Joku outo voima vetää vihermessuille. Kenties tuo voima pulppuaa ajankohdasta, ovathan kuluttajille suunnatut puutarha- ja pihamessut eräänlainen virallinen kevään merkki. Ammattilaisen kevätkausi on toki alkanut jo aiemmin, mutta olen havainnut, että messut herättävät myös puutarhaharrastajat talvihorroksestaan.

Eilen vierailin Helsingin Messukeskuksen Kevätmessuilla. Messujen neljästä tapahtumasta eniten kiinnosti – luonnollisesti – Oma Piha –osio. Kiitän ja kumarran Pasilan suuntaan, koska tänä vuonna messujen näytteilleasettajat oli ryhmitelty todella kävijäystävällisesti. Koneet, päällysteet, kalusteet, kasvimateriaalit (kukat, siemenet, sipulit) yms. olivat kaikki omissa osissaan hallia, ja oli helppo poimia tarjonnasta juuri se mikä itseä kiinnosti.

Kiitos myös messujen yleiskoristelualueen sangen kattavasta pienten havukasvien esittelystä – ja eritoten siitä, että kasvit oli varustettu nimikylteillä. Pieni asia sinänsä, mutta erinomaista palvelua messukävijälle.

P1030200

Kovasti ilahdutti myös se, että messuilla huomioidaan pikkuväki – ihan niin kuin viikko sitten Turussakin. Lapsille oli tarjolla mm. mansikoiden istuttamista ja leikkokukkamuffinssien leipomista. Kerrostalolapsen kosketus luontoon ja kasvun ihmeeseen ei synny itsestään, vaan edellyttää toimenpiteitä. Ei siihen toki välttämättä messuja tarvita – ihan voi vaikka aloittaa rairuohosta, kun pääsiäinenkin on tulossa. Ja kovin ilahduttavaa on ollut kuulla päiväkodista, jonne lapset saavat viedä vaikka syömänsä klementiinin siemenet istutettavaksi. Eläköön tulevat kaupunkiviljelijät!

P1030194

Sangen hyvin pystyin vastustamaan messujen herättämää ostohimoa. Sorruin somaan, kympin hintaiseen, Maija mehiläishostelliin (Neudorffin osastolla). Se saa nyt täydentää puutarhani majoituskapasiteettia pari vuotta sitten hankitun hyönteishotellin lisänä.

Maija_puutarhanet_p_fi

Messuilla haahuiluun ja fiilistelyyn meni kutakuinkin koko päivä. Annan muutaman kuvan välittää hieman tunnelmia.

P1030202

P1030238

P1030211

P1030256

P1030247

P1030243

P1030250

P1030251

P1030227

Leave a Reply